Naslovna

Č E S T I T K A povodom „Međunarodnog dana sestrinstva“

Poštovane i drage kolegice i kolege, heroji u ratu i miru!

s osjećajem neskrivenog ponosa što pripadam ovoj velikoj i iznimno važnoj porodici zdravstvenih profesionalaca, ovim putem vam se iskreno zahvaljujem na svemu što pružate našim sugradjanima, a u toj borbi života i smrti budete često i Vi žrtve.

Vi ste pokazali da ste istinski profesionalci i heroji ovog vremena.

Nemam  adekvatne riječi kojima bih se Ja i KMSTKS htjeli zahvaliti i iskazati zahvalnost u ime sviju nas Vama koji su uzor svim stanovnicima ovog Kantona i šire, a posebno ponos  nas – Vaših kolega i koleginica. ŽELIM DA VAM ČESTITAM NAŠ DAN „MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA“.

Posebne čestitke, uime svih članova Komore i u svoje lično ime, upućujem svim onim kolegicama i kolegama koji će i danas, na dan ovog našeg praznika, stajati uz bolesničke postelje.

Uime ponosa na sve što činite za očuvanje zdravlja svakog našeg čovjeka i cijele naše društvene zajednice želim Vam se iskreno zahvaliti i podsjetiti da ste Vi ono najbolje što ova Država ima.

Uz istinsko divljenje i krajnji ljudski i profesionalni respekt želim istaknuti da ja u ovoj izreci prepoznajem sve članove naše Komore kao i sve druge uposlenike u zdravstvenom sistemu Kantona Sarajevo, koji uspješno i bez predaha svakodnevno polažu svoje ispite čovječnosti, dostižući čistu vrlinu i sve jasnije postajući „najvrednije blago“ cijele naše zajednice.

Poštovane kolegice i kolege,

završavajući ovu čestitku, pozivam sve Vas, koji ste najdublje spoznali neizrecivu vrijednost ljudskog života, da se s poštovanjem i zahvalnošću trajno sjećamo svih umrlih kolegica i kolega kojima dugujemo osjećaj snažnog samopoštovanja i profesionalnog i ljudskog ponosa.

U nadi i uvjerenju da će zdravlje čovjeka, zdravstveni sistem i zdravstveni radnici u vremenu koje je pred nama dobiti zasluženu poziciju u pravednijoj skali najvažnijih društvenih vrijednosti, svima upućujem tople pozdrave uz molbu Gospodaru Svjetova za dobro zdravlje i uspjeh svih naših zdravstvenih radnika i svih naših sugrađana.

                                                                                                         Predsjednik Komore

Sarajevo, 12.5.2022. godine                                                   Prof.dr Hadžan Konjo