Naslovna

Čestitka za 12. Maj – “MEĐUNARODNI DAN SESTRIVSTVA”

Č E S T I T K A
povodom „Međunarodnog dana sestrinstva“

Poštovane i drage kolegice i kolege, heroji u ratu i miru!

U vremenu planetarno prisutne pandemije korona virusa i okolnostima koje ne dopuštaju naše tradicionalno okupljanje i obilježavanje „Međunarodnog dana sestrinstva“ u Kantonu Sarajevo, s osjećajem neskrivenog ponosa što pripadam ovoj velikoj i iznimno važnoj porodici zdravstvenih profesionalaca, ovim putem vam se iskreno zahvaljujem na svemu što pružate našim sugradjanima, a u toj borbi života i smrti budete često i Vi žrtve ove pošasti kao i Vaši najmiliji. Vi ste pokazali da ste istinski profesionalci i heroji ovog vremena.
Po preporuci Međunarodnog vijeća medicinskih sestara (ICN) ove godine „Međunarodni dan sestrinstva“ se obilježava pod sloganom: „Sestrinstvo – glas koji vodi vizija zdravstva budućnosti“.
Nemam adekvatne riječi kojima bih se Ja i KMSTKS htjeli zahvaliti i iskazati zahvalnost u ime sviju nas Vama koji su uzor svim stanovnicima ovog Kantona i šire, a posebno ponos nas – Vaših kolega i koleginica. ŽELIM DA VAM ČESTITAM NAŠ DAN „MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA“.

Posebne čestitke, uime svih članova Komore i u svoje lično ime, upućujem svim onim kolegicama i kolegama koji će i danas, na dan ovog našeg praznika, stajati uz bolesničke postelje i sa svojim pacijentima svjedočiti uživo bliskim susretima života i smrti na tankim linijama razdvajanja, smjelo držeći stranu trijumfa života.

Uime ponosa na sve što činite za očuvanje zdravlja svakog našeg čovjeka i cijele naše društvene zajednice želim Vam se iskreno zahvaliti i podsjetiti da ste Vi ono najbolje što ova Država ima.

Uz istinsko divljenje i krajnji ljudski i profesionalni respekt želim istaknuti da ja u ovoj izreci prepoznajem sve članove naše Komore kao i sve druge uposlenike u zdravstvenom sistemu Kantona Sarajevo, koji uspješno i bez predaha svakodnevno polažu svoje ispite čovječnosti, dostižući čistu vrlinu i sve jasnije postajući „najvrednije blago“ cijele naše zajednice.

Poštovane kolegice i kolege,
završavajući ovu čestitku, pozivam sve Vas koji ste najdublje spoznali neizrecivu vrijednost ljudskog života da se s poštovanjem i zahvalnošću trajno sjećamo svih umrlih kolegica i kolega kojima dugujemo osjećaj snažnog samopoštovanja i profesionalnog i ljudskog ponosa.

U nadi i uvjerenju da će zdravlje čovjeka, zdravstveni sistem i zdravstveni radnici u vremenu koje je pred nama dobiti zasluženu poziciju u pravednijoj skali najvažnijih društvenih vrijednosti, svima upućujem tople pozdrave uz molbu Gospodaru Svjetova za dobro zdravlje i uspjeh svih naših zdravstvenih radnika i svih naših sugrađana.

Predsjednik Komore

Prof.dr.sci Hadžan Konjo, DMT

Sarajevo, 12.5.2021. godine

ZBOG PANDEMIJE CVOID-19 SVEČANO OBILJEŽAVANJE DANA SESTRINSTVA I ISPRAĆAJ NAŠIH DRAGIH ČLANOVA KOJI IDU OVE GODINE U MIROVINU OBILJEŽIT ĆE SE PO STICANJU USLOVA.